Συμμετοχή στην κοινότητα του Fedora


Μέσα από αυτό το άρθρο, που αποτελεί μια αναδημοσίευση του άρθρου της κοινότητας του fedora στο osarena με σκοπό να «συστηθεί» στην νέα κατηγορία του osarena με τίτλο «ελληνικές κοινότητες», θα γνωρίσουμε τους τρόπους επικοινωνίας και συνεισφοράς στην ελληνική κοινότητα του Fedora.


Η κοινότητά μας αναπτύσσεται μέσω φυσικής παρουσίας, mailing list και meetings και όχι τόσο πολύ μέσω forum αν και ένας στόχος μας είναι να αναδείξουμε το ήδη υπάρχον forum που διαθέτουμε φέρνοντας περισσότερο κόσμο.


Μέσω του λογαριασμού μας στο osarena.net θα δημοσιεύουμε ανακοινώσεις την κοινότητας ή ακόμα και κάποιους οδηγούς για διάφορα θέματα από άτομα που δεν συμμετέχουν στην ομάδα του osarena.



Η κοινότητά μας αποτελείτε από αρκετά ενεργά μέλη που επικοινωνούν καθημερινά και συνεισφέρουν ενεργά στο fedora project.








Aν έχετε ορισμένες απορίες ή προβλήματα σχετικά με το Fedora, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένους τρόπους επικοινωνίας. Θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε!


(κάντε κλικ στα εικονίδια για να επισκεφτείτε την κάθε υπηρεσία)


Η Ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Fedora
Στην ιστοσελίδα της κοινότητάς μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το Fedora και να μάθετε πρώτοι τα νέα και τις εξελίξεις γύρω από αυτό.


Το Ελληνικό Forum Υποστήριξης για το Fedora
Στο νεοσύστατο forum υποστήριξης που έχουμε ετοιμάσει για τους χρήστες του Fedora, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια για τα καθημερινά προβλήματα που σας απασχολούν. Επίσης, θα βρείτε αρκετούς οδηγούς στα ελληνικά που θα σας λύσουν τα χέρια!


Mailing Lists της Ελληνικής Κοινότητας
Ακόμα μπορείτε να γραφτείτε στην λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κοινότητάς μας με την οποία θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα mail, το οποίο θα φτάνει σε όλα τα μέλη της κοινότητας. Αυτός ίσως είναι ένας πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας καθώς όλοι παρακολουθούμε τα mail μας καθημερινά κάτι που δεν κάνουμε με το forum.


Έτσι θα μπορείτε να βλέπετε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλες μας τις συζητήσεις και να συμμετέχετε σε αυτές ελεύθερα!
Από την mailing list θα λαμβάνετε κάθε δύο εβδομάδες mail για το πως θα συμμετέχετε στο meeting την κοινότητας μέσω IRC, κάτι που επίσης είναι ανοιχτό σε όλους.


Η ελληνική κοινότητα Fedora και στο social network
Identi.ca





Twitter


Ρίξτε μια ματιά στα dents και στα tweets της ελληνικής κοινότητας για να ενημερώνεστε για τα νέα και τις δραστηριότητές της.


Τέλος, φυσική παρουσία έχουμε παντού και πάντα σε εκδηλώσεις ελεύθερου λογισμικού στην Ελλάδα αλλά και στο hackerspace.gr, ένας χώρος στην Αθήνα που φιλοξενεί όσους ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να μάθουν για το ανοιχτό λογισμικό και hardware.





Για να συνεισφέρετε στο Fedora Project δεν χρειάζονται ειδικές ή τεχνικές γνώσεις.
Το Fedora είναι εκεί μπροστά για εμάς, οδηγώντας την ανάπτυξη του ελεύθερου λογισμικού και περιεχομένου.
Υπάρχει μια πληθώρα αντικειμένων με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί ο οποιοσδήποτε στο Fedora.


Για να αναφέρουμε μερικά παραδείγματα, μπορείτε να ασχοληθείτε με τις μεταφράσεις στο Transifex, με την προώθηση και την υποστήριξη στους χρήστες, με τον τομέα Design και γενικά με οτιδήποτε έχετε στο μυαλό σας! Μπορείτε και βέβαια να βοηθήσετε γράφοντας οδηγούς για κάτι που μάθατε ή ανακαλύψατε ή ακόμα λέγοντας απλά την γνώμη σας για το πως θα προωθήσουμε την διανομή!


Για παράδειγμα αυτό το άρθρο δημιουργήθηκε από την ομαδική δουλειά κάποιων μελών την κοινότητας. Ακόμα και αυτό είναι συνεισφορά στο Fedora!


Περισσότερα...


Τέλος, για να αποκτήσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο ωραία είναι τα πράγματα στο Fedora μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση που έγινε στην φετινή Fosscomm για το Fedora εδώ.


Σας περιμένουμε στην κοινότητά μας...
Μείνετε συντονισμένοι ...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Fedora Weekend [18-19 Οκτωβρίου]

Εγκατάσταση CUDA για GPU υποστήριξη στο Tensorflow