Τι;Υπάρχει ελληνικό forum του Fedora ;



Το Fedora είναι μια κοινοτική διανομή, αναπτύσσεται δηλαδή αποκλειστικά από την κοινότητά τoυ. Η κοινότητά του έχει πάρα πολλά μέλη παγκοσμίως και την οργάνωσή της θα την ζήλευε ακόμα και μια μεγάλη εταιρία.

Κακά τα ψέματα όμως. Η διάδοσή του στην Ελλάδα στους νέους χρήστες τουλάχιστον, δεν είναι τόσο μεγάλη, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη ψηφοφορία μας.


Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί η ελληνική κοινότητα του Fedora (που ουσιαστικά είναι ενωμένη με την παγκόσμια) ασχολείται κυρίως δράσεις για την ανάπτυξη της διανομής (όπως εκδηλώσεις και σεμινάρια) και όχι για υποστήριξη απλών χρηστών, σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα του ubuntu η οποία βασίζεται στην υποστήριξη τελικών χρηστών.


Η υποστήριξη των χρηστών του Fedora με ενεργά forum στην Ελλάδα τουλάχιστον είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό forum, αντίστοιχο με αυτό του ubuntu-gr ώστε να διαδόσουμε το Fedora και μέσω των οδηγών μας, να το κάνουμε προσιτό και εύχρηστο σε κάθε απλό χρήστη Linux.


Γυρίζοντας στον τίτλο ας απαντήσω στο ερώτημα: ναι. Forum του Fedora, επίσημο μάλιστα, υπάρχει και βρίσκεται εδώ.


Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε σε αυτό και να βοηθήσετε την προσπάθεια που γίνεται για την διάδοσή του!


Γιατί να επιλέξω Fedora;

Το Fedora έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες διανομές। Αυτά είναι (κατά την άποψή μου και την εμπειρία μου πάντα):


α) φιλοσοφικά

  • To Fedora δημιουργείται 100% από την κοινότητα. Όλος ο κώδικας και η εξέλιξη οφείλεται στην κοινότητα και σε καμία εταιρία.
  • Δουλεύει με 100% ελεύθερο λογισμικό. Πολλές διανομές τα τελευταία χρόνια άρχισαν να ξεφεύγουν από τον δρόμο του ελεύθερου λογισμικού και άρχισαν να προσαρμόζουν κλειστό λογισμικό στην βασική του εγκατάσταση (π.χ Linux Mind). Το fedora παραμένει πιστό στην φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού.


β) πρακτικά

  • Το Fedora είναι ευέλικτο στην συνύπαρξη δύο ή περισσοτέρων γραφικών περιβαλλόντων। Μπορείτε δηλαδή να έχετε μαζί kde και gnome, χωρίς να αντιμετωπίζετε σε καμία περίπτωση τα σπαστικά προβλήματα που δημιουργούνται σε μια τέτοια συνύπαρξη σε άλλες διανομές।
  • Ακολουθεί τις εξελίξεις। Με το Fedora θα έχετε συνεχώς ότι πιο καινούριο και καινοτόμου κυκλοφορεί στον κόσμο του Linux, χωρίς να στερείστε καθόλου σε σταθερότητα.



Σχόλια

  1. Δεν λειτουργεί ο σύνδεσμος του φόρουμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το φορουμ έχει σταματήσει τη λειτουργία του εδώ και κάποιο καιρό. μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Αλλαγές στις αναβαθμίσεις του fedora

Mathomatic - Για μαθηματικά μυαλά...