Ailurus – Κάντε τα πάντα εύκολα στο Fedora



Το Ailurus είναι μια εφαρμογή που έχει σκοπό να κάνει την ζωή εύκολο στους νέους χρήστες. Είναι κάτι σαν το ubuntu tweak, αλλά δουλεύει σε όλες τις διανομές. Ο Αίλουρος, στα ελληνικά, είναι το ζωάκι της φωτογραφίας :)






Μέσω αυτού του εργαλείου θα έχετε τον απόλυτο έλεγχο του υπολογιστή σας και της διανομής σας , χωρίς να μπλέκετε με γραμμές εντολών.
Είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα σε αυτό.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του.


Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά το τι μπορείτε να κάνετε:


  • Μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές. Αν και αρχικά αυτό δεν ακούγεται σπουδαίο, είναι πολύ σημαντικό, γιατί προσφέρει εφαρμογές οι οποίες δεν βρίσκονται στα επίσημα αποθετήρια του Fedora, και για να της εγκατάστασή τους πιθανών να χρειαζόταν μεταγλώττιση του πηγαίου κώδικα, κάτι που τρομάζει τους νέους χρήστες. Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα τε geogebra το οποίο είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα. Με το Ailurus το μπορείτε να το εγκαταστήσετε κανονικά!

  • Μπορείτε να ενεργοποιήσετε νέα αποθετήρια με ένα κλικ. Κάτι που δυσκολεύει τους νέους χρήστες είναι να ενεργοποιήσουν τα αποθετήρια που θα τους προσφέρουν τα βασικά για καθημερινή χρήση του υπολογιστή τους. Με το Ailurus γίνεται πλέον πανεύκολο.


  • Μπορείτε να κάνετε ρυθμίσεις συστήματος। Από ρυθμίσεις στον Firefox μέχρι ρυθμίσεις στο hardware, όλα μπροστά σας।


  • Μπορείτε να δείτε πληροφορίες του συστήματός σας. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε το hardware του υπολογιστή σας. Πολλές φορές μπορεί να χρειαστείτε να βρείτε drivers για κάρτα γραφικών ή οτιδήποτε άλλο. Το Ailurus σας δίνει απλόχερα όλες τις πληροφορίες του υλικού του υπολογιστή σας, αλλά φυσικά και του λογισμικού.


  • Μπορείτε να μορφωθείτε. Το Ailurus σας προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για το Linux που είναι ότι πρέπει για κάποιον χρήστη που θέλει να ανακαλύψει το τερματικό. Μάλιστα κάθε φορά που ανοίγετε τον υπολογιστή σας θα σας εμφανίζεται ένα tip of the day, το οποίο θα σας διδάσκει μια χρήσιμη εντολή κάθε φορά, κάνοντας την εκμάθηση του τερματικού διασκεδαστική!


Εγκατάσταση:


Το Ailurus βρίσκεται στα αποθετήρια οπότε μπορείτε να το εγκαταστήσετε αναζητώντας το στο add-remove software (στο gnome) ή στο kpackagekit (στο kde)

ή πιο απλά γράφοντας σε ένα τερματικό

  • sudo yum install ailurus


Το Fedora δεν είναι μια διανομή που τα προσφέρει όλα στο «πιάτο», όπως γίνεται σε άλλες διανομές. Γι αυτό το Ailurus αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για τους νέους χρήστες που θα περάσουν στο Fedora και δεν θέλουν να πελαγώσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Αλλαγές στις αναβαθμίσεις του fedora

Εγκατάσταση CUDA για GPU υποστήριξη στο Tensorflow